logo
etusivulle
Esbaun biologis-orgaaniset erikoislannoitteet
Bio-Marjalannoite

Marjat, hedelmät ja tomaatit tarvitsevat kalipainotteista lannoitetta kypsyäkseen täysin. Kalium on hyvin merkityksellinen myös hedelmien makeudelle, maulle sekä varastoitavuudelle.

Tästä syystä on kehitetty erityisesti hedelmiä tuottaville kasveille Bio-Marjalannoite. Tämä orgaaninen erikoislannoite sisältää 6% typpeä, 3% fosforia ja 7% kaliumia.

Tämä kalipitoinen ravinnesekoitus on täydennetty vielä maaperän mikro-organismeilla. Tällä tavoin lisätään maaperän aktiivisuutta ja aikaansaadaan ravinteiden tasainen muuntuminen. Lisätyt mikro-organismit vastustavat lisäksi kasvisairauksien kehittymistä maaperässä.

Bio-Marjalannoite soveltuu hyvin myös muille kasveille. Se on ihanteellinen NPK-lannoite marjapensaille, omenapuille sekä tomaateille. Bio-Marjalannoite on erityisen riittoisaa: 1 kg riittää 70:lle mansikantaimelle tai 10 m2:lle marjapensaita tai 20:lle tomaattikasville tai n. 2:lle normaalikokoiselle omenapuulle.

Bio-Rhododendronlannoite
Alppiruusut eli Rhododendronit, Azaleat sekä suo- ja kanervakasvit kasvavat, viheriöivät ja kukkivat parhaiten, jos ne saavat typpipainotteista lannoiteta, jossa on magnesiumia ja hivenaineita sekä riittävästi fosfaatteja.

Bio-Rhododendronlannoite on biologis-orgaaninen erikoislannoite, joka sisältää maaperän mikro-organismeja luonnonmukaisten kasviravinteiden lisäämiseksi. Suokasvien suuren suolojen arkuuden vuoksi on tämä vähäsuolainen, orgaaninen lannoite tälle kasviryhmälle erityisen sopiva.

Bio-Rhododendronlannoite sisältää 7% typpeä, 1% fosforia, 3% kaliumia sekä rautaa, magnesiumia ja paljon hivenaineita.

Alppiruusuille annetaan kerran varhaiskeväällä ja kerran keskikesällä 1,5 ruokalusikallista/m2 Bio-Rhododendronlannoitetta, Azaleoille kullekin kerran 1 ruokalusikallinen/m2. Muille suo- ja kanervakasveille riittää kullekin kerran ½ ruokalusikallista/m2

Bio-Ruusulannoite

Runsaan kukkaloiston kehittämiseksi tarvitsevat
ruusut ja muut kukkivat kasvit fosfaattipainotteista
lannoitetta.

Bio-Ruusulannoite on biologis-orgaaninen erikoislannoite, joka sisältää maaperän mikro-organismeja sekä ihanteellisen ravinneyhdistelmän kaikille kukkiville kasveille, kuten ruusut, perennat ja kesäkukat. Tämä orgaaninen NPK-lannoite sisältää 7% typpeä, 3% fosfaattia ja 4% kaliumia sekä paljon hivenaineita.

Ruusut ja yksivuoteiset kukkivat kasvit lannoitetaan varhain keväällä. Monivuotiset ruusut sen sijaan iloitsevat toisesta lannoituksesta kesällä.

Bio-Ruusulannoite on erityisen riittoisaa. Pakkauksessa oleva mittalusikka mahdollistaa tarkan annostelun lannoitesuosituksen mukaisesti. 1 kg Bio-Ruusulannoitetta riittää huolehtimaan n. 40:n kukkivan kasvin ravinnetarpeesta.

Bio-Havupuulannoite

Kuuset, kuten muutkin havupuut ja ikivihreät kasvavat ja viheriöivät parhaiten, kun ne lannoitetaan typpipainotteisella lannoitteella, joka sisältää magnesiumia ja hivenaineita.

Bio-Havupuulannoite on typpipainotteinen erikoislannoite kaikille kasveille. Se sisältää 9% typpeä, 1% fosforia ja 4% kaliumia sekä magnesiumia ja rautaa. Täydennettynä maaperän mikro-organismeilla huolehtii Bio-Havupuulannoite kasvien tasaisesta pääravinteiden ja hivenaineiden saannista.

Bio-Havupuulannoite estää ruskettumista sekä lisää kasvua.

Istutettaessa uutta havupuustoa lisätään 1 ruokalusikallinen Bio-Havupuulannoitetta istutuskuoppaan. Jo olemassa oleville havupuille suositellaan yhtä lannoitusta varhaiskeväällä seuraavan annostelun mukaan: 1 rkl/korkeusmetri sirotellaan ja muokataan maahan oksiston laajuudelle tai sekoitetaan veteen ja kastellaan.

Etusivulle
| Etusivulle | Nurmikosta kuin karhun turkki | Nurmikon tervehdyttäminen |
| Pensaiden, puiden ja vihannesten lannoitus | Bio-Erikoislannoitteet |