Framsida
Sniglar i trädgården
- Trädgårdens plågoande som äter allt
Spansk skogssnigel – Mördarsnigel!
Sniglarna hör till de skadedjur som orsakar de största skadorna i hemträdgården. Äntligen har man utvecklat ett nytt ekologiskt snigelbekämpningsmedel som är ofarligt för människor, husdjur och igelkottar. Ferramol® kan också användas vid ekologisk odling.
FERRAMOL – SNIGELBETE
 • BEKÄMPNINGSMEDEL MOT SNIGLAR
 • BEKÄMPAR SNIGLAR OCH SNÄCKOR FRÅN GRÖNSAKER,JORDGUBBAR OCH PRYDNADSVÄXTER
 • VERKSAM SUBSTANS:JÄRNFOSFAT SÅSOM DET FÖREKOMMER ÄVEN I NATUREN
 • FULLSTÄNDIGT REGNTÅLIG PRODUKT
 • SKYDDAR IGELKOTTAR OCH HUSDJUR
 • ÄVEN TILL EKOLOGISK ODLING

 • Genast när beten har, antingen helt eller på några delar av området, ätits upp återströr man området på nytt. På detta vis uppnås eventuella nya sniglar. Om ytan på marken är torr, får haglen inte tillräckligt med fukt. Detta leder till att haglen inte är så lockande för sniglar.Därför borde de områden, där Ferramol har använts, vattnas på torra perioder. Om markens yta inte är jämn, måste man jämna den. Annars kan haglen falla ned mellan mullklimpar och är ouppnådda för sniglar.

  Handlingsmetoder och bekämpningsresultat
  Ströpulver mot sniglar är ytterst effektiv mot alla snigelarter som skadar växter. Det påverkar genast så att sniglar omedelbart slutar sin skadegörelse och ätande av växter.

  I motsats till andra verksamma substanser baserar bekämpningsmekanismen inte på avlägsnande av vätskan. Således undviker man fula slemmärken som inte kommer till synes på garden eller i trädgården.

  Efter att ha ätit Ferramol söker sniglar sig in i sina hål och slutar sina dagar där. De försvinner fullkomligt ur sikte. Resultatet efter användning av Ferramol kan man konstatera genast genom att granska om växter har blivit ätna eller inte.

  1. Verksam substans är järnfosfat såsom det förekommer även i naturen
  2. Mikrober sönderdelar järnfosfat och växter kan utnyttja det som näringsämne.
  3. Naturskyddande som skyddar samtidigt igelkottar, daggmaskar, husdjur, bin och andra nyttodjur
  4. Ingen uppskovstid, du kan genast njuta av trädgårdens håvor.
  5. Ny påverkningsmekanism – döda sniglar syns inte
  6. Inga fula slemmärken.
  7. Fullkomligt regntålig product - fuktade hagel locker sniglar
  8. Oskadlig för människor, husdjur och nyttodjur.

  Användning av Ferramol
  Doseringsmängden 5 g/kvadratmeter(en dryg tesked) Bekämpningen måste påbörjas genast när första växtskador har uppstått. Den bästa tidspunkten är förkvällen när sniglar orienterar sig att äta. Ferramol sprids jämnt som bredsådd mellan växter. Även kantområden dit sniglar gärna drar sig ska hanteras med ämnet.. Kom ihåg att Ferramol inte får spridas till högar eller till enhetliga linjer omkring växter.

  Se på förpackningen! Ferramol  (PDF 3MB)

  Esbau Bio- Garden
  Esa Jussila

  Produkter

  | Framsida | Ferramol | Produkter |


  © 2006 Esbau Bio-Garden