Eroon sitkeimmistäkin rikkakasveista
nopeasti ja tehokkaasti!
Neudorffin Finalsan Plus rikkakasvien torjunta-aineet ovat ympäristöystävällisiä. Lapset ja lemmikkieläimet voivat oleskella käsitellyillä alueilla heti suihkeen kuivuttua. Tehoaineet eivät keränny maaperään. Sopii myös käytettäväksi puiden ja pensaiden juurilla. Voit istuttaa käsitellyille alueille kasveja jo kahden päivän kuluttua.

Valmisteen tehoaineina ovat pelargonihappo ja maleiinihydratsidi, jotka yhdessä muodostavat nopeavaikutteisen rikkaruohojen torjunta-aineen, joka antaa pitkäaikaisen suojan rikkaruohojen uudelleenkasvua vastaan.

Finalsan Plussan tehoaineina ovat Pelargonihappo ja maleiinihydratsidi.

Pelargonihappo

Pelargonihappoa on luonnostaan pelargoneissa, ja se on ei-toivottujen kasvien torjunnassa yleisesti käytetty huipputehokas rasvahappo.

Miten se toimii?

Luonnollinen pelargonihappo tuhoaa rikkaruohon lehtien soluseinämät. Tämän seurauksena solujen rakenne hajoaa, ja solut kuivuvat nopeasti: normaalisti vaikutus näkyy yhden päivän kuluessa käsittelystä. Tämä toimenpide vaikuttaa vain kasvien vihreisiin osiin. Kasvin puumaiseen kuoreen se ei vaikuta, koska solut ovat liian vakaita eikä tehoaine pääse tunkeutumaan pinnan läpi.Siksi ainetta voidaan käyttää pensasaitojen, puiden ja pensaiden alla tarvitsematta pelätä koko alueen vahingoittuvan.

Maleiinihydratsidi


Maleiinihydratsidi on hyvin vanha ja tutkittu aine, jota valmistettiin ensi kertaa vuonna 1895. Sitä on käytetty kasvunsäätelijänä viljelyksessä vuodesta 1952. Sen tärkeimmät sovellusalueet ovat elintarviketuotannossa, erityisesti perunan- ja sipulinkasvatuksessa itämistä estävänä aineena.

Miten se toimii?
Kasvit imevät sitä muiden aineiden mukana, ja se kulkeutuu johtosolukon kautta kasvin juuristoon. Se estää solunjakautumisen juurten kärjissä, ja koska kasvu tapahtuu juuri siellä, juuret eivät pysty enää kasvamaan.
Ominaisuudet

Neudorffin rikkakasvihävitteet ovat tehokkaita myös alhaisissa lämpötiloissa. Niitä voi käyttää varhaiskeväästä myöhäissyksyyn, mikä takaa suojan koko rikkaruohojen kasvukierron ajan. Tehoaineet eivät jää maaperään, minkä ansiosta kylvö tai uudelleenistutus käsitellyillä alueilla on mahdollista käsittelyn jälkeen.

Neudorff rikkakasvien torjunta-aineet ovat täydellisiä torjunta-aineita rikkakasveille ja heinille. Nämä tehoavat sekä yksivuotisia että monivuotisia rikkakasveja vastaan ja ovat tehokkaita myös vaikeasti torjuttaville rikkakasveille, sammaleille ja leville.

Vaikutusalue
Finalsan Plus tehoaa kaikkiin yksi- ja kaksisirkkaisiin rikkaruohoihin kuten voikukkaan, ratamoihin, ruohokasveihin, nokkosiin ja ohdakkeisiin.

Finalsan Plussan avulla myös vuohenputken ja peltokortteen tapaisten ongelmarikkaruohojen torjunta käy nopeasti

Finalsan Plussaa voi käyttää myös sammaleiden ja levien torjuntaan. Monet sammal- ja levälajit katoavat pysyvästi Finalsan Plussan avulla.


Finalsan Plus
| Etusivulle | Nurmikosta kuin karhun turkki | Nurmikon tervehdyttäminen |
| Pensaiden, puiden ja vihannesten lannoitus | Bio-Erikoislannoitteet |