Ovatko härmä tai mustalaikku jokavuotinen riesasi?

Härmä iskee helpoimmin nuoriin kasvinosiin ja kasvien latvuksiin. Lehden yläpinta voi näyttää terveeltä, mutta monesti alapinnalla on härmää. Yelisimpiä härmäalttiita kasveja ovat ruusut, verenpisarat, pelargoniat, syysleimut, asterit, ritarinkannukset ja hernepensaat.

Aloittaakseen kasvunsa härmäsieni tarvitsee korkean ilmankosteuden, mutta jatkaa kasvuaan kuivalla kasvin pinnalla. Viileät yöt ja lämpimät päivät ovat otollisia härmäsienin muodostumiselle. Mikäli kasvi pääsee välillä kuivumaan lisää se härmäsienen riskiä.

Härmäsieni talvehtii koteloasteena sekä rihmastona ruusujen silmuissa ja leviää itiöiden avulla. Itiöitä on myös kasvien jätteissä, joten ne on syytä hävittää.

 
Ruusuhärmä  
Mustalaikku  
Ruoste  
Härmää lehdissä  

Neudo – Vital Ruusun vahvenne vahvistaa kasvien elintoimintoja härmää, mustalaikkutautia ja ruostetta vastaan luonnonmukaisella tavalla ja kohottaa niiden vastustuskykyä sienisairauksia vastaan.

Tuote on heti käyttövalmis sumute. Se sisältää luonnonmukaisia rasvahappoja ja kasviuutteita, jotka auttavat kasveja suojautumaan sienisairauksia vastaan. Neudo-Vital ei vahingoita luontoa, ihmisiä tai eläimiä.

Jotta kasviesi vastustuskyky pysyisi mahdollisimman hyvänä, käsittely kannattaa tehdä ajoissa ennen sairauden puhkeamista.

Neudo- Vital parantaa myös hedelmäpuiden ja vihannesten vastustuskykyä ja samalla auttaa niitäkin suojautumaan sienisairauksilta.


Esbau Oy Bio- Garden/Neudorff GmbH KG© 2009 Esbau Bio-Garden