Usein kysyttyä
 

 

Mitä tehdä, jos linnut yrittävät ryöstää hyönteishotellin asukkaat?

Linnut käyttävät hyväkseen kaikki ravinnonhankkimistilaisuudet. Hyönteishotellissa niille on elävää ravintoa kuin tarjottimella. Siksi on täysin luonnollista, että tiaiset, tikat ja muut linnut yrittävät päästä hyönteisiin käsiksi.Jos tällaista tapahtuu sinun puutarhassasi, voit kiinnittää hotellin aukon eteen tiheäsilmäisen rautalankaverkon, niin etteivät linnut enää pääse toukkiin käsiksi.

Mikä on paras aika hyönteishotellin ripustamiseen?

Hyönteishotellin voi ripustaa mihin aikaan vuodesta tahansa, vaikka talvella! Ensimmäiset villimehiläiset lähtevät liikkeelle leudoilla säillä jo helmikuun lopulla ja ovat iloisia löytäessään majapaikan. Ja viimeiset päiväperhoset etsivät talvehtimispaikkaa ennen ensimmäisiä pakkasia, joten myös loppuvuosi sopii hyönteishotellin ripustamiseen.

Mitä hyönteisiä voin odottaa hyönteishotelliini?

Alakertaan kerääntyy pihtihäntäisiä, leppäkerttuja ja harsokorentoja, jotka käyttävät löyhästi aseteltuja luonnonmateriaaleja päiväsuojana tai talvehtimispaikkana. 1. kerroksessa on oikealla ja vasemmalla tarjolla pesimäaineksia pienille villimehiläisille ja petopistiäisille. Keskellä on päiväperhosten talviasunto. 2. kerroksessa on rei'itettyjä puupaloja isommille villimehiläisille, esim. punaiselle muurarimehiläiselle. Luonnonmateriaaleilla täytetyssä ullakkokerroksessa viihtyvät leppäkertut ja pihtihäntäiset.

Onko hyönteishotellin vieraista jotain vaaraa?

Ei, päinvastoin. Vieraat ovat hyödyllisiä, sillä ne auttavat hävittämään tuhohyönteisiä, pölyttävät puutarhakasveja ja rikastuttavat asuinympäristönsä lajikirjoa. Myös villimehiläiset ja petopistiäiset ovat täysin harmittomia ja lähtevät mieluummin pakoon kuin pistävät. Siksi hyönteishotelli tarjoaakin päiväkodeille ja kouluille erinomaisen mahdollisuuden havainnollistaa ja selvittää lapsille luonnossa vallitsevia monimutkaisia riippuvuussuhteita.

Mitä huoltokustannuksia hyönteishotellista koituu?

Hyönteishotelli on huoltovapaa. Hyönteiset huolehtivat itse pesimäputkien puhdistuksesta ja laajentamisesta. Jos kaikki pesäpaikat on asutettu (mikä näkyy siitä, että aukko on suljettu savella pihkalla, lehdenpaloilla tai kivensiruilla), on syytä avata uusi hotelli. Talvehtimispaikat eivät normaalisti likaannu. Joissain tilanteissa on toisinaan poistettava hämähäkinverkkoja, joita hämähäkit mielellään kutovat lentoaukkojen eteen.

Onko minun otettava hyönteishotelli talveksi sisään?

Ei missään tapauksessa! Talvehtivat hyönteiset heräisivät lämpimässä talviunestaan, harhailisivat sisätiloissa ja kuolisivat lopulta nälkään.

Haluaisin ehkä tehdä hyönteishotellista vielä vähän persoonallisemman. Mitä minun on otettava huomioon?

Tässä vain mielikuvitus on rajana. Sallittuja ovat kuitenkin vain myrkyttömät materiaalit, siis esim. liuottimettomat värit ja käsittelemätön puu, sillä hyönteiset reagoivat kemikaaleihin hyvin herkästi. Itse hyönteishotellin täytteisiin ei pidä kajota.


Tuoteryhmiin

| Etusivulle | Hyönteishotelli | Tilaus |


© 2012 Esbau Bio-Garden