Yhteiskuntavastuu
 

 

Die Lebenshilfe Schaumburg-Weserbergland GmbH (PLSW)

Neudorffin hyönteishotelli syntyy yhteistyössä Syadthagenissa toimivan Lebenshilfe Schaumburg-Weserbergland GmbH:n (PLSW) kanssa. Tämä Saksassa toimiva yhteisö tarjoaa fyysisesti tai psyykkisesti toimintarajoitteisille mahdollisuuden saavuttaa ammattipätevyyden ja päästä normaaliin työelämään. PLSW:n työpajoissa selvitetään kunkin työllistetyn yksilölliset vahvuudet ja mahdollisuudet. Heidän valmiuksistaan riippuen työntekijät voivat ohjata heidät organisaatiossa moniin erilaisiin tehtäviin.

Yhteisön toimialueella työllistetyt suorittavat monenlaisia teollisuuden ja kaupan alan tehtäviä. Näin yhteisö pyrkii suuntautumaan mahdollisimman lähelle työmarkkinoiden todellisuutta työllistettyjen liike-elämän työpaikkaan siirtymisen helpottamiseksi.

PLSW pyrkii ammatillisessa koulutuksessaan ohjaamaan työllistetyt asteittain työelämään. Tämä tarkoittaa, ettei opita pelkästään tiettyjä työprosesseja ja -tekniikoita vaan myös liike-elämässä noudatettavaa järjestystä. Näiden työhön liittyvien toimien lisäksi PLSW tarjoaa työllistetyilleen runsaasti urheilu- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Neudorff GmbH pitää tärkeänä tukea tätä yhteisöä mielekkäällä projektilla ja näin kantaa yhteiskuntavastuunsa yrityksenä. Tällä tuotteella Neudorff GmbH antaa oman pienen panoksensa.

Näin Neudorffin hyönteishotelli syntyy


 

Hyönteishotellin rakentamiseen osallistuu fyysisesti tai psyykkisesti toimintarajoitteisia ihmisiä. Jokaista yksittäistä työvaihetta on ensin moneen kertaan harjoiteltava, kunnes se sujuu ongelmitta. Jokainen valmis hotelli on uniikkikappale.

Valmistusprosessissa mukana olevat pyrkivät suurella innolla ja huolellisuudella kokoamaan pesimäapuvälineen rakennussarjaperiaatteella. Mukana on monia erilaisia ihmisiä.

Työ alkaa puukehikon rakentamisella. Tätä varten yksi työntekijä sahaa käsittelemättömät laudat mittojen mukaisesti. Seuraavassa työvaiheessa hän kiinnittää puuosat ja listat yhteen.

Tällä välin toiset työllistetyt kokoavat hyönteishotellin eri lokeroihin laitettavat luonnonmateriaalit. Näitä ovat

  • eripaksuiset oksat,
  • eri kasvien ontot varret,
  • männynkävyt

Yksi työntekijä leikkaa oksat oikean pituisiksi, toinen poraa niihin reiät, kun taas kolmas leikkaa rautalankaverkon sopivaksi. Seuraavissa työvaiheissa ainekset laitetaan lokeroihinsa, ja niiden päälle asetetaan ja niitataan rautalankaverkko täytteen pitämiseksi paikoillaan.

Jokaista yksitäistä työvaihetta on valmisteltava ja harjoiteltava erittäin huolellisesti, ennen kuin työllistetyt voivat suorittaa työt täysin itsenäisesti. Tässä PLSW:n työnjohdon on koko ajan seurattava mukana voidakseen opastaa työllistettyjä johdonmukaisesti.

Valmiiksi rakennettuihin hyönteishotelleihin poltetaan Neudorffin logo. Lopuksi työllistetyt laittavat valmiit hyönteishotellit pakkauksiin, pinoavat ne kuormalavoille - ja ovat iloisia voidessaan toimittaa vastaanottajalle itse valmistamansa tuotteen, jolla he voivat ansaita rahaa ja joka lisäksi edistää ympäristönsuojelua.


Tuoteryhmiin

| Etusivulle | Hyönteishotelli | Tilaus |


© 2012 Esbau Bio-Garden