Näin hyönteiset auttavat meitä
 
Pihtihäntäinen
Monien muiden eläinten ja kasvien tavoin hyönteiset ovat välttämättömiä luonnon ekologiselle tasapainolle. Villimehiläiset antavat oman, usein huomiotta jäävän, panoksensa hedelmäpuiden pölytykseen. Yksi ainoa muurarimehiläinen saattaa pölyttää yhtä monta kukkaa kuin 80—300 tarhamehiläistä! Tämä on käynyt ilmi omena- ja päärynäpuilla tehdyistä tutkimuksista. Pölyttämistoiminnallaan ne turvaavat omenoiden, mansikoiden ja monien muiden hedelmien sadon. Sillä ilman pölytystä ei voi kehittyä ainuttakaan hedelmää. Villimehiläiset käyvät yhä tärkeämmiksi, koska mehiläishoitajia ja siis myös tarhamehiläisiä on yhä vähemmän. Siksi villimehiläisten suojelu on viime kädessä ihmisen oman edun mukaista!

Ei hätää!

Rusomuurarimehiläinen
Villimehiläisillä on kyllä pistin, mutta se on niin heikosti kehittynyt, ettei se kykene läpäisemään ihmisen ihoa. Sitä paitsi nämä hyönteiset ovat hyvin rauhallisia, minkä vuoksi niiden toimia on erittäin helppoa seurata. Leppäkerttujen, harsokorentojen ja pihtihäntien tapaiset hyötyläiset hävittävät puutarhassa suuren määrän tuhohyönteisiä. Ne käyttävät ravinnokseen lehtikirvoja ja muita pieniä hyönteisiä. Näin ne antavat panoksensa puutarhan luonnonmukaiseen kasvinsuojeluun. Näiden hyödyllisten apulaisten ansiosta sinun tarvitsee harvemmin turvautua kemiallisiin kasvinsuojeluaineisiin ja voit näin suojella ympäristöämme vieläkin paremmin.

Hyönteissuojelu on luonnonsuojelua

Harsokorennon toukka
Koskemattomassa ympäristössä hyönteiset eivät tarvitse apua selviytyäkseen. Meidän suuresti muuttuneessa kulttuurimaisemassamme ja myös monissa kotipuutarhoissa hyötyhyönteisillä on toistaiseksi vain vähän suojapaikkoja. Monet puutarhat pidetään liian siisteinä, niissä on liian harvoin kuolleita oksia tai varsinkaan kuolleita puita, jotka tarjoaisivat hyötyhyönteisille niiden tarvitsemaa suojaa. Syksyllä monet harrastelijapuutarhurit haravoivat lehdet kukkapenkeistä ja kasvimailta ja jättävät maan talveksi paljaaksi. Tämä merkitsee varmaa kuolemaa leppäkertuille ja muille hyönteisille. Sillä ne talvehtivat ennen muuta juuri tällaisissa lehdissä ja muissa piiloissa kuten kuolleessa kasviaineksessa. Monet leppäkerttujen ja harsokorentojen tapaiset hyötyhyönteiset löytävät Neudorffin hyönteishotellista suojapaikkoja ja pesimämahdollisuuksia. Asettamalla puutarhaasi hyönteishotellin teet siis arvokkaan palveluksen luonnonsuojelulle. Samalla hotellin asukkaat auttavat sinua luonnonmukaisessa kasvinsuojelussa hävittämällä lehtikirvoja ja muita kasvituholaisia. Ja lopuksi: sinun on mukavaa tarkkailla hyönteisiä lastesi ja lastenlastesi kanssa. Koska villimehiläiset eivät voi pistää, niistä ei ole vaaraa. Voitte katsella, kuinka villimehiläiset muuttavat asumaan poranreikiin, kuinka ne kuljettavat sisään ravintoa ja kuinka ne lopuksi sulkevat aukot. Se on jännittävämpää kuin monet TV-ohjelmat! Hyönteisten suojelemiseksi pyydämme vielä painokkaasti: älä siivoa puutarhaasi liian hyvin! Tarjoa hyönteisille selviytymismahdollisuuksia. Kun hyönteiset viihtyvät, viihtyvät myös suuremmat eläimet kuten linnut, siilit, päästäiset ja muut puutarhan asukkaat. Tee puutarhastasi pieni biotooppi. Jokainen pienikin alue auttaa monia eläimiä ja turvaa näin eläimistömme ja kasvistomme monimuotoisuutta.


Tuoteryhmiin

| Etusivulle | Hyönteishotelli | Tilaus |


© 2012 Esbau Bio-Garden