Sopivat kasvit
 

Villimehiläisille sopivia ravintokasveja

Villimehiläiset keräävät siitepölyä ja mettä kukista, mutta kaikki kukat eivät tuota siitepölyä. On siis monia lajikkeita, jotka ovat kukkavieraiden ravintona täysin arvottomia. Tällaisia ovat ennen muuta kerrotut lajikkeet, sillä niissä siitepölysäiliöt on uutteralla jalostustyöllä saatu muuttumaan terälehdiksi. Nämä kerrotut kukinnot (esim. daalioissa, auringonkukissa tai ruusuissakin) ovat kylläkin usein vaikuttavia paksujen ja komeiden kukkiensa ansiosta mutteivät tuota siitepölyä eivätkä mettä. Täältä eivät villimehiläiset, perhoset eivätkä kukkakärpäset löydä ravintoa.

Nämä kerrotut kukinnot eivät myöskään muodosta siemeniä. Näin ollen joutuvat myös linnut talvella poistumaan tyhjin toimin, koska ne eivät löydä kukkineista kukinnoista ainuttakaan siementä syötäväksi.

Suuri ongelma monille kukkavieraille on lisäksi se, etteivät ne monina aikoina vuodesta löydä minkäänlaista ravintoa. Keväällä ja alkukesästä kaikki kukkii; krookuksista, helmihyasinteista ja hedelmäpuiden kukista saa yllin kyllin ravintoa. Mutta mikä kukkii kesän ehdittyä pitemmälle? Kulje puutarhasi läpi ja mieti, mikä siellä kukkii heinä-elokuussa. Vain muutamien kukkivien kasvien avulla voit pelastaa monia kukkavieraita vuoden yli.


Katso villimehiläisille sopivien ravintokasvien taulukko tästä [PDF]
Tuoteryhmiin

| Etusivulle | Hyönteishotelli | Tilaus |


© 2012 Esbau Bio-Garden