Muut asukkaat
 

Neitoperhonen

Perhoset

Monet perhoset ovat täysikasvuisina toivottuja kukkavieraita. Väriloistollaan ne rikastuttavat puutarhojamme ja ovat ekologisesti eheän systeemin vertauskuva. Jos puutarhassasi on villimehiläisille sopivia ravintokasveja, löytävät myös kukissa käyvät perhoset sopivaa ravintoa.

Jotkin perhoslajit kuten amiraaliperhonen, neitoperhonen ja herukkaperhonen talvehtivat leveysasteillamme aikuisina. Ne hakeutuvat suojaisiin, kuiviin paikkoihin, painavat siipensä yhteen herätäkseen taas seuraavana keväänä talvilevostaan. Monet päiväperhoslajit pystyvät tuottamaan glyseriinistä, sorbitolista ja valkuaisaineista eräänlaista "pakkasnestettä". Näin ne voivat alentaa kehonesteensä jäätymispistettä niin paljon, että ne selviytyvät jopa - 20 °C asteen lämpötiloista. Näin sitruunaperhonen voi talvehtia jopa ilman minkäänlaista suojaa oksalla istuen.

Useimmat aikuisina talvehtivat päiväperhoset tarvitsevat tähän kuivan ja suojatun tilan. Nykyään on kuitenkin tarjolla yhä vähemmän onttoja puita, vanhoja vajoja tms. Tässä tilanteessa Neudorffin hyönteishotelli tarjoaa sopivan vaihtoehdon. Hotellin keskimmäisestä huoneesta monet perhoset löytävät talveksi ihanteellisen suojapaikan.


Tuoteryhmiin

| Etusivulle | Hyönteishotelli | Tilaus |


© 2012 Esbau Bio-Garden