Ovatko kirvat ja punkit riesana? Entä villakilpikirvat?

Luonnonmukainen Spruzit Tuhohyönteisten torjunta-aine on tehokas ja laaja-alaisesti vaikuttava ruiskute vahingollisten, imevien hyönteisten torjuntaan.

Spruzit on tarkoitettu sekä sisällä oleville viherkasveille että kaikille kasveille ulkona ja kasvihuoneessa. Spruzit sopii myös koristepuille, hedelmäpuille ja vihanneksille!

Se tuhoaa lehtikirvat, kilpikirvat, villakilpikirvat, harsosääsket, jauhiaiset , ripsiäiset, kovakuoriaiset, kaskaat, poppelin salaattikirvat, hernekääriäiset, kovakuoriaisten toukat, toukat, lehtipistiäistoukat, luteet , havupunkit, rhododendronin verkkoluteet sekä kehrääjäpunkit avomaalla, kasvihuoneissa, toimistoissa ja sisätiloissa kotona. Luonnonpyretriinin ja rapsiöljyn yhdistelmä torjuu hyönteiset, niiden toukat ja munat.

 
  
Ruusukirva  
  
Huonekasvien lehtikirva  

Kirvat ovat vuosittain jokaisen kotipuutarhurin ongelmana varsinkin ruusuilla. Ne imevät kasvien solunesteitä ja haittaavat niiden kasvua. Kirvat aiheuttavat lehtien sykeröitymistä käpristymistä. Ne erittävät selkäputkistaan tahmeaa mesikastetta joka on hyvä kasvualusta erilaisille sienisairauksille. Kirvoja esiintyy Suomessa yli 400 eri lajia. Kirvat ovat ruskeita, vihreitä, mustia tai muun värisiä. Ne lisääntyvät neitseellisesti ja uusi sukupolvi syntyy munista aina 7 vrk kuluttua. Ne ovat varsinkin kuivien ja lämpimien kesien vitsaus.

Lämpimissä ja suotuisissa olosuhteissa, kuten kasvihuoneissa viihtyvät kirvojen lisäksi myös monet muut tuholaiset kuten lentoon pyrähtelevät valkoiset ansarijauhiaiset ja pientä seittiä kutovat vihannespunkit. Tomaateilla ei juurikaan ongelmaa ole, mutta kurkulla ja paprikalla sitäkin enemmän. Punkit viihtyvät myös viherkasvien alapinnoilla. Ne tunnistaa punkin tummista kyljistä. Punkkien vaivaamat kasvit alkavat vaaleta pisteittäin. Lopuksi kasvi kellastuu ja kuivuu sekä alkaa peittymään punkin seittiin. Ansarijauhiainen on kesällä iso ongelma rhodoilla. Se vioittaa myös verenpisaroita, pelargonioita, joulutähtiä, kiinanruusuja, tomaattia ja kurkkua.

Kilpikirvalla on kova ruskea panssari ja se ei liiku. Ne vioittavat omenoita, päärynöitä, luumuja, herukoita sekä koriste- että huonekasveja. Huonekasveista sen suosiossa ovat agaavi, laakeri, oleanteri, fiikus, limoviikuna, kamelia, flamingonkukka, asparagus, kroton, kirjovehka, liuska-aralia, muratti, köynnösvehka, joulutähti ja jukkapalmu.

Tähän asti vaikeasti eliminoitavissa ollut villakilpikirva sitä vastoin liikkuu villamaisen vahakerroksen peittämänä. Villakilpikirvat näyttävät vaaleilta pumpulitukoilta, jotka viihtyvät viherkasvien lehtihangoissa ja lehtien poimujen kätköissä. Se vioittaa laakeripuita, palmuja, kamelioita, amarylliksiä, huonevaahteroita, kliivioita, krotoneita, värinokkosia, paksulehtiä, joulutähtiä, kultaköynnöksiä ja monia kaktuslajeja. Spruzit tepsii myös näihin ongelmatapauksiin.

Spruzit- käsittely tehoaa aikuisiin lentäviin hyönteisiin, toukkavaiheessa kasvien pinnoilla oleviin yksilöihin sekä mikä tärkeintä: se tehoaa myös hyönteisten muniin. Eli uutta sukupolvea ei synny!


Esbau Oy Bio- Garden/Neudorff GmbH KG© 2009 Esbau Bio-Garden