PIHA KERRALLA KUNTOON

Mikä onkaan ihanampaa kuin oma piha. Tämä unelma on varmaankin meillä useimmilla. Sen vehreään katveeseen on työpäivän päätteeksi kiva istahtaa, rentoutua ja antaa mielen rauhoittua. Me kaikki tarvitsemme levähdyspaikan jossa voi vain olla, eikä tarvitse tehdä mitään, voimme hengähtää ja nauttia olostamme meille tärkeiden ihmisten seurassa.


Samalla näemme jokavuotisen kasvun ihmeen, kuinka tulppaanit keväällä ponnistavat läpi routaisen maan. On uuden kasvun aika, se vaatii voimaa. Sitä mekin tarvitsemme - ja saamme sitä puutarhastamme.

Joka päivä on erilainen,
eilen västäräkit lauloivat, nyt tuossa lasten lemmikkiorava touhuaa käpynsä kanssa. Krookuksetkin ovat jälleen puhkeamassa kukkaan. Tätä minä halusinkin:

OMAN PIHAN!

Voinko nyt toteuttaa unelmani...

Kaikki alkaa pihan suunnittelusta. Minne tulee lasten hiekkalaatikko, tai minne saadaan pieni futismaali lasten leikeille. Missä tamppaan matot, entä tarvitaanko kivetystä puutarhakalusteille ja puutarhajuhlia varten? Aamukahvitkin olisi kiva juoda Suomen suvessa. Entä pitäisikö tuohon aidan viereen laittaa vaikka isokukkainen Clematis, vai olisiko erilaisia vihreän sävyjä sisältävä havupuuryhmä enemmän ilmettä antavampi.

Heti keväälläkin pitäisi olla kukkaloistoa. Vihdoinkin saamme oman ryytimaan ja lapsille pari omenapuuta.

Nyt meidän pitää löytää hyvä ja asiantunteva pihasuunnittelija joka suunnittelee pihamme toivomustemme mukaisesti.

Pihan suunnittelussa tärkeitä seikkoja ovat pihan helppohoitoisuus, viihtyisyys ja oikeat kasvivalinnat kasvupaikan ja maaperän suhteen.


Kuka tekee pihan?  Mistä löydämme luotettavan piharakennusfirman?

Varsinaisessa pihan rakentamisessa on huomioitava monia tärkeitä seikkoja. Sen vuoksi urakoitsijan valintaan on paneuduttava erityisellä huolella.

Urakoitsijan on tiedettävä oikea työjärjestys, oikean suuntaiset pihapinnan kaadot, osattava rakentaa salaojat ja pystyttävä ratkomaan päivittäin syntyvät monet uudet kysymykset. Pihamiesten on oltava tuhattaitureita.Lyhyesti sanottuna: tarvitsemme ammattilaisapua

Kuka osaa tämän kaiken? Mistä löydämme luotettavan firman joka ottaa kokonaisvaltaisesti koko pihaprojektin vastuulleen? Antaisimme mielellämme koko pihaprojektin ammattilaisten hoidettavaksi jos vain joku vastaa siitä alusta loppuun.

Mistä saamme mullat, Bobcatin tai kaivurin ja siirtolavan kaikelle vanhalle roinalle?

Kuinkahan paljon se tuija- aitakin tarvitsee multaa? En halua itselleni päänsärkyä tästä kaikesta.

Tekeekö Esbau Bio-Garden kaiken?

Ensinnäkin työt pitää suorittaa ajallaan ja yhtäjaksoisesti. Mahdollisista muutoksista ja lisätöistä on sovittava erikseen asiakkaan toivomusten mukaisesti.

Me haluamme pihamme olevan valmiina yo-juhliin mennessä, jos vain tuo meidän Juho pääsisi läpi ja onhan mummillakin syntymäpäivät heinäkuussa.Entä puutyöt? Hehän tekevät myös meidän terassimme ja vetävät sähköt pihavaloihin.

Voisimme asentaa kastelujärjestelmän istutuslaatikoihin, jolloin meidän ei enää tarvitsisi loman aikana vaivata naapureita.

Heiltähän saa myös siirtonurmikon mikäli emme halua siemenistä kylvettyä ja se olisi melkein heti valmis lasten leikkeihin.

Kaikki maanparannusaineet ja luonnonmukaiset lannoitteet ottaisimme tietenkin heiltä. Naapurillakin oli niin hieno nurmikko viime kesänä: kertoivat ostaneensa Esbausta luonnonmukaisia lannoitteita.

Nurmikko oli tuuhea kuin karhun turkki.

Entä kasvit?

Kasvivalikoimahan heillä on yksi Suomen parhaista ja laajimmista. Havupuut ovat aina olleet heidän erikoisalaansa. Niiden upea ikivihreys antaa talvellakin ilmettä lumiseen puutarhaan.

Havupuita ei kannata istuttaa yksitellen nurmikolle vaan niistä kannattaa tehdä ryhmiä joissa isoja ja pieniä havupuita on sopivasti sekoitettuna perennojen kanssa.


Hyvällä maulla suunnitellut perennapenkit loistavat väreissään joka vuosi aina vain uudestaan. Niiden kukinta-aikaan on kiinnitettävä huomiota. Mikä onkaan ihanampaa kuin nauttia perennapenkin upeista väreistä koko kesän.

Keväällä maaliskuussa kukkasipulit aloittavat kukinnan, päättyen syysasterin upeaan lilaan kukintoon lumihiutaleiden kääriessä luontoa jo talvilepoon.

Näiden tavallisten peruskasvien lisäksi Esbausta löytyy varsin kattava valikoima koeviljelyssä olleita uutuuskasveja. Varsin monia näistä on ollutkin viljeltyinä meillä ennen vanhaan, mutta ne ovat välillä päässeet unohtumaan.


Mitä nyt teen?

Jos edellä kuvattu keskustelu on sinulle tuttua ja ajankohtaista ja olet valmistautumassa pihatöihin, joko uudisrakennuksen kanssa tai haluat uudistaa vanhan pihasi kokonaan tai osittain, ota meihin yhteyttä.

Tulemme paikan päälle, kartoitamme toiveenne ja teemme kilpailukykyisen tarjouksen pihatöistä.

Mikäli tässä vaiheessa tarvitset vain suunnitteluapua tai neuvontaa olemme mielellämme käytettävissäsi. Saat meiltä kaiken tarvitsemasi: suunnittelun, kasvit sekä kaikki piha- ja puutarhatyöt.

Ja mikä tärkeintä: kaikki yhdeltä ja samalta toimittajalta. Näin voit keskittyä muihin sinulle tärkeisiin asioihin.

| Etusivulle | Nurmikosta kuin karhun turkki | Nurmikon tervehdyttäminen |
| Pensaiden, puiden ja vihannesten lannoitus | Bio-Erikoislannoitteet |